17.12.2023 ΟΜΙΛΙΑ

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοινώνει την διεξαγωγή διαδικτυακής διάλεξης με προσκεκλημένο ομιλητή τον κύριο Μηνά Παπαδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.:

Θέμα: «Ο πράσινος μετασχηματισμός των ελληνικών λιμένων»

Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19.00, διαδικτυακά

Ομιλητής: Μηνάς Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος

                Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Link πλατφόρμας Webex: https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=mc8d32d200daad56645f503d969d513b2

Στην διάλεξη θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες θεματικές

  • Κλιματική κρίση, η μεγάλη πρόκληση για τους λιμένες
  • Εναλλακτικά καύσιμα για τη ναυτιλία
  • Ήπιες μορφές ενέργειας για λιμάνια: η περίπτωση της κυματικής ενέργειεας
  • Υδρογόνο και λιμένες
  • Συστήματα OPS

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδάκης θα επιχειρήσει να δώσει μία πανοραμική εικόνα των πολιτικών και των
στρατηγικών των λιμένων σε θέματα απανθρακοποίησης αλλά και παραγωγής καθαρής ενέργειας. Επίσης θα συζητηθούν τα εναλλακτικά καύσιμα για τη ναυτιλία και οι επιπτώσεις που αναμένεται να έχουν στους λιμένες από την οπτική δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών. Στην ομιλία του ο κ. Παπαδάκης θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. προς τη κατεύθυνση μετατροπής του λιμένα Ηρακλείου σε πράσινο λιμάνι.

Την οργανωτική επιμέλεια της προσκεκλημένης διάλεξης έχει ο κ. Γεώργιος Βαγγέλας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με έμφαση στους Λιμένες και τη Ναυτιλία, του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας. Η ομιλία του κ Παπαδάκη είναι ανοικτή στο σύνολο των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας.

Ο κ. Μηνάς Παπαδάκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. από τον Ιανουάριο του 2020. Ανέλαβε την Διοίκηση του λιμένος μετά από μακρά καριέρα στον χρηματοοικονομικό τομέα, όπου εργάστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην EFG Eurobank Equities, μεταξύ άλλων και ως επικεφαλής ιδιωτών πελατών. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Minoan Lines και της Α. Παπαδάκης-Technometal. Το όραμά του είναι να μετατρέψει το λιμάνι του Ηρακλείου σε ένα πράσινο και έξυπνο λιμάνι, και είναι αυστηρά προσηλωμένος στη διαδικασία της απανθρακοποίησης. Είναι κάτοχος MBA από το Management School του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και κάτοχος πτυχίου χημικού μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει Project Management και Financial Management στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο North College και στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Περισσότερες Εκδηλώσεις

09.04.2024 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο: 'Οι Επιπτώσεις του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων'

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
‘Οι Επιπτώσεις του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων’
Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσε πρόσφατα διεθνές Σεμινάριο στην έδρα του (Συγκρότημα Ευρίπου), με θέμα: ‘Οι Επιπτώσεις του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ναυλαγορά Χύδην Ξηρού Φορτίου’.

14.05.2024 ΔΙΑΛΕΞΗ

Διάλεξη: "Καινοτομία στη Ναυτιλία"

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσε την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Συγκροτήματος Ευρίπου, διάλεξη με θέμα «Καινοτομία στη Ναυτιλία», με προσκεκλημένο ομιλητή τον Managing Director της lomarlabs, κ. Στυλιανό Παπαγεωργίου.

22.05.2024 MARITIME EXPERT WEBINARS

The Maritime Expert Webinars: "Chartering and Charterparties"

“The Maritime Expert Webinars” 
"Ναυλώσεις και Ναυλοσύμφωνα - Chartering and Charterparties"
2ος Κύκλος Ναυτιλιακών Webinars

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε και στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος τον επιτυχή 2ο κύκλο διαδικτυακών ναυτιλιακών σεμιναρίων “The Maritime Expert Webinars”.

16.04.2024

Πρακτικό Σεμινάριο: 'Οργάνωση, Τμηματοποίηση και Λειτουργίες Ναυτιλιακής Επιχείρησης'

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
‘Οργάνωση, Τμηματοποίηση και Λειτουργίες Ναυτιλιακής Επιχείρησης’
Captain Γεώργιος Τσουρής

26.10.2023 ΟΜΙΛΙΕΣ

Διήμερο Διαδικτυακών Σεμιναρίων: The Maritime Expert Webinars

Οργάνωση Διήμερου Ναυτιλιακών e-Σεμιναρίων από το Τμήμα μας την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 31.5.2023, 19.30 και 1.6.2023, 19.30, με θέμα: ‘The Maritime Expert Webinars’. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

24.04.2024 ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Πορίσματα Επιστημονικής Εσπερίδας: 'Προοπτικές και Απαιτήσεις στη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αγορά Εργασίας'

Το Εντατικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση σε Ναυτιλία και Λιμένες», του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε Επιστημονική Εσπερίδα (24.4.2024), στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (ιστορική πρώτη έδρα του Πανεπιστημίου Αθηνών), με θέμα «Προοπτικές και Απαιτήσεις στη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αγορά Εργασίας».Τ. 22280-99514 / Ε. secr@pms.uoa.gr