16.04.2024

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
‘Οργάνωση, Τμηματοποίηση και Λειτουργίες Ναυτιλιακής Επιχείρησης’
Captain Γεώργιος Τσουρής
Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας ΕΚΠΑ

 

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσε Πρακτικό Σεμινάριο, την Τρίτη 15.4.24, στην έδρα του (Συγκρότημα Ευρίπου), με θέμα: ‘Οργάνωση, Τμηματοποίηση και Λειτουργίες Ναυτιλιακής Επιχείρησης’.

Προσκεκλημένος Ομιλητής ήταν ο Captain (Cpt) Γεώργιος Τσουρής, Managing Director της Chian Marine, Global Sale Manager S-5 Agency World, με πολυετή εμπειρία στη λειτουργία πλοίων αλλά και σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις ευθύνης σε διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες.  

Στο Πρακτικό Σεμινάριο παρουσιάστηκαν η οργάνωση, τα τμήματα και η δομή μίας ναυτιλιακής επιχείρησης, καθώς και οι βασικότερες λειτουργίες του κάθε τμήματος. Με την αξιοποίηση της πρακτικής εμπειρίας από μελέτες περίπτωσης, αναλύθηκε με κατανοητό τρόπο το σύνθετο περιβάλλον λειτουργίας μίας σύγχρονης ναυτιλιακής εταιρείας, οι τρέχουσες μεταβολές, οι προκλήσεις και προτεραιότητες, οι απαιτούμενες προσαρμογές, καθώς και οι κρίσιμοι παράγοντες στη διαδικασία λήψης διοικητικών αποφάσεων. Επιπρόσθετα, έγινε εκτενής παρουσίαση των σύνθετων ευκαιριών απασχόλησης στη ναυτιλία και των απαιτήσεις σε προσόντα στις διάφορες θέσεις εργασίας στον ναυτιλιακό κλάδο.

Οι φοιτητές/ριες είχαν την ευκαιρία να κάνουν διαλογική συζήτηση και να θέσουν κρίσιμες ερωτήσεις στον Cpt Γ. Τσουρή αναφορικά με τις δυνατότητες απασχόλησής τους στη ναυτιλιακή και παραναυτιλιακή βιομηχανία και τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν για μία επιτυχή και δυναμική επαγγελματική καριέρα στον κλάδο.

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του ΕΚΠΑ παρέχει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και μεταδιδακτορικά προγράμματα σπουδών, με ευρεία διεπιστημονικότητα των γνωστικών αντικειμένων, όπως, μεταξύ άλλων, οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών, λιμενικών και εφοδιαστικών επιχειρήσεων, χρηματοοικονομική διοίκηση, λογιστική και επιχειρηματικότητα, γαλάζια οικονομία, πράσινο περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και βιωσιμότητα, ποσοτικές μεθόδους, τεχνολογικές καινοτομίες και πληροφορικές εφαρμογές, αρχές δικαίου, ιστορία διεθνών σχέσεων και γεωπολιτική, με εστίαση στη ναυτιλία, τους λιμένες, την εφοδιαστική αλυσίδα και την ενέργεια, κεντρικοί πυλώνες των συστημάτων θαλασσίων μεταφορών.

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, του ΕΚΠΑ οργανώνει το Εντατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΄Διοίκηση σε Ναυτιλία και Λιμένες’. Το Πρόγραμμα Σπουδών παρέχει σύγχρονες, διεπιστημονικές και στοχευμένες ακαδημαϊκές γνώσεις, με επιστημονική εξειδίκευση, υψηλή κατάρτιση και σύνθετες επαγγελματικές δεξιότητες, για δυναμική ανέλιξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας του ευρύτερου διεθνούς ναυτιλιακού ‘cluster’.

Περισσότερες Εκδηλώσεις

24.04.2024 ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Πορίσματα Επιστημονικής Εσπερίδας: 'Προοπτικές και Απαιτήσεις στη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αγορά Εργασίας'

Το Εντατικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση σε Ναυτιλία και Λιμένες», του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε Επιστημονική Εσπερίδα (24.4.2024), στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (ιστορική πρώτη έδρα του Πανεπιστημίου Αθηνών), με θέμα «Προοπτικές και Απαιτήσεις στη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αγορά Εργασίας».

26.10.2023 ΟΜΙΛΙΕΣ

Διήμερο Διαδικτυακών Σεμιναρίων: The Maritime Expert Webinars

Οργάνωση Διήμερου Ναυτιλιακών e-Σεμιναρίων από το Τμήμα μας την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 31.5.2023, 19.30 και 1.6.2023, 19.30, με θέμα: ‘The Maritime Expert Webinars’. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

09.04.2024 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σεμινάριο: 'Οι Επιπτώσεις του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων'

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
‘Οι Επιπτώσεις του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων’
Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργάνωσε πρόσφατα διεθνές Σεμινάριο στην έδρα του (Συγκρότημα Ευρίπου), με θέμα: ‘Οι Επιπτώσεις του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ναυλαγορά Χύδην Ξηρού Φορτίου’.

17.12.2023 ΟΜΙΛΙΑ

Προσκεκλημένη Ομιλία: “Ο Πράσινος Μετασχηματισμός των Ελληνικών Λιμένων”

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοινώνει την διεξαγωγή διαδικτυακής διάλεξης με προσκεκλημένο ομιλητή τον κύριο Μηνά Παπαδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.



Τ. 22280-99514 / Ε. secr@pms.uoa.gr